Aktuellt

Med Safespring får du en effektiv modell för leverans
av tjänst utan att förlora kontroll över din data.

Safespring bjuder in till inspirationsfrukost
Safespring bjuder in till inspirationsfrukost kring nya teknologier och moderna sätt att bygga plattformar tillsammans med Johan Staël von Holstein. För anmälan gå hit.
eBook - Praktisk guide för vägledning in i molnet
Safespring har författat en praktisk guide för vädledning in i molnet. Guiden finns att ladda ned här.
Nyhetsbrev januar 2018

Nyhetsbrev fra Safespring

Godt nytt år! Vi vil med dette nyhetsbrevet dele et par nyheter fra Safespring:

Vi har laget en guide for å bistå ved valg av backuptjeneste. Våre backuptjenester finnes i tre ulike varianter, og med guiden får dere en veiledning i når de passer best ut fra et kostnadsperspektiv.

Dessuten er Safespring fra i høst parter med Microsoft, og vi kan dermed tilby imager med Windows Server operativsystem i compute-plattformen.

Meltdown: Sårbarheter i moderne mikroprosessorer

Safespring er kjent med flere sårbarheter (“Meltdown” og “Spectre”) som rammer alle operativsystemer på moderne mikroprosessorer, og som kan gjøre det mulig for en prosess å lese andre prosessers minne. Sårbarhetene rammer både personlige datamaskiner, mobile enheter og skytjenester.

eBook - En VD:s guide till infrastruktur i molnet

Safespring har författat en guide till dig som står i begrepp att ta steget till en mer flexibel infrastrukur.

Uppgradering av Safesprings Compute plattform
I enlighet med Safesprings mål att ligga i fas med OpenStacks officiella versioner (med en fördröjning på 3 månader för att säkerställa stabilitet) är nu arbetet med att uppgradera till den senaste versionen Ocata i full gång. Uppgraderingen förväntas förbättra integration med lagringsplattformen Ceph vilket kommer att göra ett antal diskberoende operationer snabbare. Detaljer kring själva uppgraderingen finns att läsa på https://status.safespring.com.
Safespring ser ökat behov av gemensam lagringsplattform

I och med ökade datamängder inom alla discipliner får lärosäten och institutioner större och större behov av att på ett smidigt sätt kunna lagra data. Fler och fler projekt driver i dag data i Petabyte-skala vilket leder till stora kostnader vid uppsättning av interna lagringslösningar. Safespring har en S3-kompatibel lagringslösning som kan tjäna som en gemensam plattform för projekt inom forskningsvärlden som driver mycket data.